>Kvaliteta nije trošak, već investicija u budućnost>> >>Fasadu ne renovirate svaki dan - zato odaberite kvalitetu koja traje>> >>Fasaderski radovi koji ističu Vaš dom - naša strast, Vaše zadovoljstvo>> Ukoliko ste zaintersovani da radite sa SOR Duvnjak pozovite 061/768-538>>

Kako odabrati boju za zidove?

Odabir boje za zidove može biti izazovan, ali slijedeći nekoliko koraka, možete donijeti pravu odluku. Prvo, razmotrite stil i atmosferu koju želite postići u prostoru. Svijetle boje poput bijele ili pastelnih nijansi stvaraju osjećaj prostranosti i svježine, dok tamnije boje poput plave ili zelene mogu unijeti intimnost i opuštenost. Također, uzimajte u obzir prirodno svjetlo i veličinu prostorije, jer svjetlije boje vizualno povećavaju prostor. Uzorci boje i testiranje na malom području mogu vam pomoći da vidite kako boja izgleda u stvarnom prostoru. Na kraju, ne zaboravite uskladiti boju sa ostatkom interijera kako bi se postigao skladan izgled prostora.

painter, wall, painting-6373267.jpg

Prilikom odabira boje za zidove, evo nekoliko važnih čimbenika koje treba uzeti u obzir:

  1. Ukladite boju s ostatkom prostora: Razmotrite ostatak namještaja, podnih obloga i dekoracija u prostoru kako biste odabrali boju koja će se uklopiti i stvoriti skladan izgled.
  2. Odaberite vrstu boje: Boje za unutarnje zidove mogu biti perive ili neperive, na bazi ulja ili vode. Boje na bazi vode su paropropusnije, lakše se čiste i imaju nižu razinu toksičnosti. Boje na bazi ulja su izdržljivije, ali toksičnije i neperive. Razmotrite uvjete prostora i potrebe održavanja pri odabiru vrste boje.
  3. Pripremite zidove: Ako prethodna boja na zidovima nije kompatibilna s novom bojom, može biti potrebno struganje ili dodatna priprema prije nanošenja nove boje. Pratite upute proizvođača i pripremite zidove kako biste postigli najbolje rezultate.
  4. Zaštita od plijesni: Ako postoji problem s plijesni, uklonite je, primijenite sredstvo protiv plijesni i koristite boju koja sadrži fungicid kako biste spriječili ponovno stvaranje plijesni.
  5. Završni premaz: Razmislite o završnom premazu koji odgovara vašim potrebama. Mat premaz daje neupadljiv izgled, satenski premaz je praktičan za čišćenje, a premaz visokog sjaja je izdržljiv i pogodan za prostorije s većom razinom vlage.
  6. Veličina prostorije: Uzmite u obzir veličinu prostorije pri odabiru završnog premaza. Mat premaz je dobar za veće prostore s puno svjetla, dok satenski premaz ili visoki sjaj mogu vizualno povećati manje prostorije s manje prirodnog svjetla.

Uzimanje u obzir ovih čimbenika pomoći će vam odabrati pravu boju za zidove koja će se uklopiti u prostor i zadovoljiti vaše potrebe.

Scroll to Top