>Kvaliteta nije trošak, već investicija u budućnost>> >>Fasadu ne renovirate svaki dan - zato odaberite kvalitetu koja traje>> >>Fasaderski radovi koji ističu Vaš dom - naša strast, Vaše zadovoljstvo>> Ukoliko ste zaintersovani da radite sa SOR Duvnjak pozovite 061/768-538>>

9 koraka koje trebate znati prije bojanja fasade

Fasada vaše kuće predstavlja svojevrsnu vizit kartu, prvi dojam koji ostavljate na posjetitelje. Bojanje fasade nije tek običan posao; ono zahtijeva planiranje i temeljitu pripremu kako bi rezultat bio dugotrajan i estetski privlačan. Bez obzira radi li se o profesionalcima ili samostalnom bojanju, važno je imati na umu nekoliko ključnih koraka kako biste osigurali uspješan završetak posla.

  1. Odaberite pravo vrijeme

Prvo pravilo bojanja fasade je biranje pravog vremena. Idealno je birati dane kada je razina vlage u zraku niska, a kiša ne prijeti. U našem podneblju, proljeće nudi optimalne uvjete za ovakve radove.

  1. Investirajte u kvalitetnu boju

Kvaliteta boje ključna je za dugotrajan rezultat. Birajte boje koje su poznate po svojoj trajnosti, čak i ako su nešto skuplje. To će vam u konačnici uštedjeti vrijeme i novac, budući da ćete manje vremena provesti u obnavljanju fasade.

  1. Pripremite površinu

Temeljito pripremite zid prije nanošenja boje. Očistite ga od prašine, starih ostataka boje i drugih nečistoća. Brušenje i ispiranje zida važni su koraci koji osiguravaju optimalno prianjanje nove boje.

  1. Zamijenite trule dijelove

Ako primijetite trule ili oštećene dijelove, važno je da ih zamijenite prije bojanja. Boja se neće pravilno primati na trulo drvo, što može uzrokovati brže propadanje fasade.

  1. Nanesite pripremni premaz

Nakon pripreme zida, nanesite pripremni premaz kako biste osigurali bolje prianjanje boje i dugotrajan rezultat.

  1. Pomiješajte boje

Ako koristite više kantica iste boje, važno je da ih dobro promiješate kako biste osigurali konzistentnost nijanse na cijeloj fasadi.

  1. Počnite od vrha prema dolje

Započnite s bojanjem od vrha kuće prema dolje kako biste spriječili curenje boje i neželjene tragove.

  1. Čuvajte kantu s bojom

Nakon upotrebe, dobro zatvorite kantu s bojom kako biste spriječili brzo sušenje. Dodatno je možete omotati prozirnom folijom radi sigurnosti.

  1. Pripremite okoliš

Prije samog bojanja fasade, zaštitite okoliš od neželjenih prskanja boje. Prekrijte površine koje ne želite da se okite bojom kako biste olakšali čišćenje nakon završetka posla.

Scroll to Top