>Kvaliteta nije trošak, već investicija u budućnost>> >>Fasadu ne renovirate svaki dan - zato odaberite kvalitetu koja traje>> >>Fasaderski radovi koji ističu Vaš dom - naša strast, Vaše zadovoljstvo>> Ukoliko ste zaintersovani da radite sa SOR Duvnjak pozovite 061/768-538>>

Najbolje boje za zidove dnevnog boravka: Preporuke dizajnera

Prilikom uređenja dnevnog boravka, jedna od najvažnijih odluka je odabir boje za zidove. Boja zidova igra ključnu ulogu u stvaranju atmosfere i karakteriziranju prostora. Različite boje mogu transformirati prostoriju, stvarajući osjećaj topline, prostranosti ili elegancije. Evo osam boja koje dizajneri najviše preporučuju za dnevne boravke:

  1. BIJELA: Bijela je klasična i svijetla boja koja reflektira svjetlost, čineći prostoriju vizualno prostranijom. Ona unosi osjećaj čistoće, jednostavnosti i prozračnosti. Bijela se može kombinirati s drugim bojama i stilovima te prilagoditi različitim preferencijama.
  2. SIVA: Siva je univerzalna boja koja se dobro uklapa u različite stilove uređenja. Svijetlije nijanse sive posvjetljuju prostor, dok tamnije nijanse dodaju dubinu i karakter. Siva je praktična boja koja se lako kombinira s drugim bojama i materijalima.
  3. BEŽ: Bež boja je topla i ugodna, stvarajući neutralnu pozadinu za namještaj i dekor. Svijetle nijanse bež boje popularne su u skandinavskom stilu uređenja, dok tamnije nijanse pružaju eleganciju i sofisticiranost.
  4. CRNA: Crna boja može dati prostoru ekskluzivan karakter i dodati dojam dubine. Pažljivo dozirana crna boja na zidovima može stvoriti dramatičan efekt i istaknuti druge elemente u prostoriji.
  5. TAMNOPLAVA: Tamnoplava je zasićena boja koja donosi ozbiljnost i autoritet prostoru. Kombinacija tamnoplave s drugim svjetlijim bojama ili detaljima može stvoriti uravnotežen i elegantan interijer.
  6. SVIJETLOPLAVA: Svijetloplava boja stvara osjećaj opuštenosti i bezbrižnosti u dnevnom boravku. Ona se lako kombinira s drugim bojama i stvara svijetlu i prozračnu atmosferu.
  7. BLIJEDORUŽIČASTA: Blijedoružičasta boja donosi suptilnu i romantičnu atmosferu u prostoriju. U kombinaciji s toplim zemljanim tonovima, stvara ugodan i opuštajući ambijent.
  8. ZELENA: Zelena boja je bliska prirodi i smiruje prostor. Različite nijanse zelene mogu stvoriti različite efekte, od duboke smaragdno zelene do osvježavajuće metvica zelene, pružajući prostoru poseban karakter.

Odabirom prave boje za zidove, možete transformirati svoj dnevni boravak i stvoriti prostor koji odražava vaš stil i osobnost. Važno je uzeti u obzir i ostale elemente uređenja prostorije kako bi se postigla harmonija i sklad u interijeru.

Scroll to Top